Gode råd til din virksomheds bæredygtige omstilling

#
  • 20/06/24

Flere hundrede erhvervsfolk og eksperter mødtes til Børsen Bæredygtig Summit 2024. PwC er partner på den store begivenhed, hvor faglig viden af høj kvalitet inspirerede til bæredygtig forretning, som kan bidrage til at sætte endnu mere skub i den grønne omstilling, der er i fuld gang i dansk erhvervsliv.

Du får her fem gode råd og takeaways fra dagen:

  1. Virksomheder der er proaktive bliver vinderne: Kunder og politikere efterspørger mere bæredygtige forretningsmodeller, og erhvervslivet har en stor rolle i at bidrage til klimahandling og at genoprette naturen. Virksomheder, der ikke bare tager en compliance-tilgang til politisk regulering, men er proaktive og viser lederskab, står stærkere for fremtiden.  
  2. Samarbejde er nøglen til bæredygtighed: En bæredygtig omstilling kræver samarbejde - ikke blot internt i hele virksomheden, men også på tværs af brancher, industrier og den akademiske verden. Strategiske partnerskaber kan være nøglen til at skabe overblik over alle de områder, som arbejdet med bæredygtighed rummer - alt fra ny lovgivning til data og innovation.
  3. Mindre impactfulde initiativer har også en betydning, når det kommer til at løse naturkrisen: Undersøgelser viser, at halvdelen af verdens BNP afhænger af naturens ressourcer. Initiativer, der fokuserer på beskyttelse af naturen og genanvendelighed af materialer, er afgørende faktorer for en bæredygtig fremtid. Og selvom nogle initiativer har en mindre impact, kan de stadig have en stor effekt i forhold til at skabe engagement om naturindsatser i virksomhederne, hvilket kan være med til at løfte den samlede indstilling og omstilling.
  4. Cirkulære forretningsmodeller skaber gensidig afhængighed: Virksomheder skal tænke hele værdikæden igennem og forholde sig til cirkularitet i deres forretningsmodel. Når man skaber cirkulære forretningsmodeller, skaber man gensidig afhængighed ift. bæredygtige løsninger og mål. Her kan samarbejde om at skabe innovative løsninger på tværs af brancher og industrier skabe stor værdi.
  5. Lovgivningen og regulativer som drivkraft for bæredygtighed: Lovgivningen inden for ESG-området giver virksomheder retning og et fokus på at skabe overblik over de væsentligste datapunkter i organisationen. Det understøtter et behov for et langsigtet blik på, hvordan lovgivningen vil påvirke organisationen og dens samarbejdspartnere i fremtiden samt et behov for at skabe gode business cases, der kan muliggøre transformationen mod en mere bæredygtig virksomhed.

Fra indsigt til handling: Partnerskaber er vejen til innovation

Susanne Stormer, partner og leder af ESG- og bæredygtighedsydelser i PwC, var blandt indlægsholderne til Børsen Bæredygtig Summit.

Kontakt os

Brian Christiansen

Partner, Chief Sustainability Operating Officer, København, PwC Denmark

5140 8040

E-mail

Susanne Stormer

Partner, Leder af ESG- og Bæredygtighedsydelser, København, PwC Denmark

2334 6283

E-mail

Følg PwC