Ejerleder-familiens succes tager udgangspunkt i et fantastisk stykke dansk erhvervseventyr, der går helt tilbage i 1932, hvor der på et snedkerværksted i Billund hang et skilt med påskriften “Det bedste er ikke for godt”. I dag er snedkerværkstedet blevet til en global virksomhed med over 900 butikker i 111 lande, der beskæftiger mere end 27.000 ansatte og omsætter for imponerende 64 mia. kr.
“Prisen går i år til en særlig ejerleder-familie som anerkendelse af deres enestående resultater, og som ikke blot har inspireret børn og voksne over hele verden, men som også er et forbillede for ejerledere i dansk erhvervsliv og samfundet generelt,” siger Ulrik Ræbild, partner og markedsleder i PwC, og fortsætter:
“LEGO er et unikt legetøj, der i årtier har fået børn og voksnes kreativitet til at blomstre. Men LEGO er mere end blot legetøj, det er en institution, der har sat sit præg på leg og læring i hele verden.“
Over årtier og fire generationer har familien truffet vigtige beslutninger, har overhalet sine konkurrenter og gjort koncernen til en international gigant i sin helt egen liga. Hver generation har spillet sin rolle i virksomhedens unikke historie og eventyr, bl.a. med en turnaround i 00’erne, og så sent som i foråret har virksomheden gennemført et velplanlagt og succesfuldt ejerskifte.
“Vi er glade for, at Årets Hæderspris går til familien bag en af Danmarks mest toneangivende virksomheder. Der er tale om et nationalt klenodie med en unik ejerlederhistorie og en imponerende global succes, hvor vækst og værdier fortsat går hånd i hånd. Der er her skabt et globalt brand, der engagerer millioner af børn og voksne i kreativitet, leg, fantasi og problemløsning, og samtidig gør familien meget for det omkringliggende samfund,” fortæller Henrik Rasmussen, regionsbankdirektør i Nykredit.
Også hos Dansk Erhverv ser man stor grund til at fejre den nykårede Hædersprismodtager 2023.
“Familien har formået at bevare og videregive deres passion for leg og læring gennem fire generationer, fra grundlæggeren Ole til hans oldebarn Thomas, og familien er lykkes med at gennemføre glidende og velplanlagte generationsskifter, der sikrer det langsigtede familieejerskab,” slutter Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv.
For syvende år i uddeler Landsjuryen for Årets Ejerleder (PwC, Nykredit, Dansk Erhverv, Årets Ejerleder 2022) en særlig Hæderspris i forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder, hvor vi anerkender og hædrer en ejerleder i Danmark, som gennem en årrække har ydet en enestående indsats. Hædersprisen går til en ejerleder, som gennem en lang årrække har haft en betydende indflydelse på dansk erhvervsliv og er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ejerleder:
Kort fortalt, så er modtageren en evig kilde til inspiration for såvel nuværende som næste generation af ejerledere.
Torben Østergaard-Nielsen, ejerleder i United Shipping & Trading Company A/S (USTC) (2022), Anders Holch Povlsen, Bestseller (2021), (2020 var særår grundet COVID-19, hvorfor prisen ikke blev uddelt her), Lars Kann-Rasmussen, VKR Gruppen (2019), Jørgen Mads Clausen, Danfoss A/S (2018), Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for fondene A.P. Møllers familiefond og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (2017) og Købmand Lars Larsen (2016).
For yderligere information kontakt pressechef Malene Billund fra PwC på mobil 5133 2378 eller pressekonsulent Peter Klaaborg fra Nykredit på mobil 2056 0706 eller pressekonsulent Jesper Ingemann fra Dansk Erhverv på 2265 0941.
Malene Billund