PwC styrker sin position via organisk vækst og rekordmange medarbejdere

02/10/23

PwC opnår en vækst på 4 %, hvilket vidner om et tilfredsstillende år for revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomheden i et volatilt marked. Den organiske vækst er særligt drevet af en stærk revisionsforretning og en stærk skatteforretning samt udvikling og investering i konsulentforretningen.

Regnskabsåret 2022/23 har været positivt for PwC med en omsætning på knap 3,4 mia. kr. Den organiske vækst ligger samlet på 4 % baseret på produktionen fra egne medarbejdere og partnere i Danmark.

“Et stærkt og tæt samarbejde med vores kunder er fundamentet for, at vi trods stor økonomisk usikkerhed, volatilitet og geopolitisk uro verden over har udviklet vores forretning og skabt vækst inden for vores kerneforretningsområder,” siger Mogens Nørgaard Mogensen, senior partner og adm. direktør i PwC, om årets resultat.  

PwC har særligt oplevet vækst inden for revisionsforretningen og inden for Risk Assurance med nye ydelser i tilknytning hertil. Vi har også oplevet en meget stærk vækst inden for skatterådgivning og erhvervsjuridisk rådgivning, og på transaktionsområdet har PwC trods generel nedgang i markedet formået at fastholde positionen som markedsleder, og PwC har bl.a. været rådgiver og erklæret sig om en af Danmarkshistoriens hidtil største fusioner mellem Novozymes og Chr. Hansen.

“På trods af polykrise, hvor flere kriser opstår på samme tid og forstærker hinanden, oplever vi en fornyet optimisme i dansk erhvervsliv med bl.a. fald i inflation, og vi har i løbet af året fortsat formået at være relevante for vores kunder i forhold til de problemstillinger, der ligger øverst på erhvervslivets og det offentliges agenda såsom transformation, cybersikkerhed og bæredygtighed,” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen. Han tilføjer:

“Vi oplever øget efterspørgsel efter rådgivning fra såvel de mindre, de mellemstore og de store virksomheder inden for alle vores forretningsområder. Dertil kommer, at en række store virksomheder har valgt PwC som deres nye revisor, eksempelvis Egmont, BESTSELLER, Matas, Toms Gruppen og NKT. Efterspørgslen fra den offentlige sektor er ligeledes øget.” 

Styrket position i markedet for transformation

PwC har i året også investeret i sin konsulentforretning, herunder tilpasset og fokuseret sine kompetencer yderligere i forhold til sine kunders behov for rådgivning og services inden for særligt transformations-agendaen. 

“Vi har tilpasset og investeret i vores konsulentforretning, så vores kompetencefokus er tydeligt rettet mod efterspørgslen fra vores kunder, og vi ser bl.a. frem til at indfri det store potentiale, som vi ser på transformationsagendaen – uanset om vi taler bæredygtighed, cybersikkerhed, AI- og cloud-teknologi eller operationel og finansiel robusthed,” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen.

Rekordhøjt antal medarbejdere og partnere

PwC har desuden oplevet en rekordhøj tilgang på medarbejdersiden med hele 185 nye PwC’ere, og dermed er der ved regnskabsårets udgang 2.787 medarbejdere og partnere i PwC Danmark. Årets resultat, hvor PwC i stigende grad vækster via egne medarbejdere og partnere, afspejler desuden en stigende grad af internationalisering og diversitet i PwC med over 40 forskellige nationaliteter.  

“Med det øgede antal medarbejdere og partnere bliver vi ikke kun flere medarbejdere, men også i højere grad en mere divers og international arbejdsplads, da vi i stigende grad tiltrækker medarbejdere fra udlandet, herunder fra vores eget internationale netværk” siger Mogens Nørgaard Mogensen og tilføjer: 

“Vi er meget glade for, at flere og flere medarbejdere vælger PwC til og finder det attraktivt at være en del af en markedssucces og et sted, der er rart at være. Vores medarbejdere er hjertet i vores forretning og er afgørende for, at vi kan levere værdi til vores kunder.” 

Vigtige PwC-tal for regnskabsåret 2022/23 

  • Omsætning: 3,4 mia. kroner
  • Medarbejdere og partnere: 2.787 med en tilvækst på 185 
  • Kundeandele:
    • De 100 største virksomheder: 86 %
    • De mellemstore virksomheder: 35,1 % 
    • De mindre virksomheder: 9,1 %

Download PDF

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, Hellerup, PwC Denmark

5133 2378

E-mail

Følg PwC