SDG Challenge 2019

Få inspiration til brug af verdensmålene i jeres rapportering

En ny global PwC-analyse, SDG Challenge 2019, stiller skarpt på bæredygtighedsagendaen og arbejdet med FN’s 17 verdensmål. Få indsigt i analysens resultater.

Få inspiration til brug af verdensmålene i jeres rapportering

En ny global PwC-analyse, SDG Challenge 2019, stiller skarpt på bæredygtighedsagendaen og arbejdet med FN’s 17 verdensmål. Få indsigt i analysens resultater.

PwC har gennemført en global analyse af brugen af verdensmålene (Sustainable Development Goals eller SDGs) i over 1.000 offentliggjorte rapporter fra børsnoterede, private virksomheder og offentlige organisationer. Analysen har fokus på den eksterne rapportering om verdensmålene og zoomer ind på integrationen af målene i den enkelte virksomheds ledelse, strategi og rapportering. Af analysen fremgår det bl.a., at:

  • 72% af de analyserede virksomheder nævner verdensmålene i deres eksterne rapportering, og lidt over halvdelen (51%) i deres årsrapport.
  • 14% fremhæver specifikke verdensmål i deres rapportering. Virksomhederne arbejder med verdensmålene både ud fra kvalitative og kvantitative målsætninger. Størstedelen arbejder med kvalitative mål, mens 1/5 har udvalgt kvantitative mål. 
  • 34% af de virksomheder, der nævner verdensmålene i deres rapportering, fremhæver dem i den del, der omhandler deres strategi. 
  • De tre verdensmål, der er mest populære i de analyserede virksomheders rapportering er:
    – Nummer 8 – Anstændige jobs og økonomisk vækst (86%)
    – Nummer 12 – Ansvarligt forbrug og produktion (73%)
    – Nummer 13 – Klimaindsats (80%)

Det er nu over fire år siden, at verdensmålene enstemmigt blev vedtaget af samtlige 193 FN-medlemslande, som en universel ramme for en mere bæredygtig måde at leve og drive forretning på. Nok har verdens regeringer det endelige ansvar for at opfylde målene, men private virksomheder og offentlige organisationer spiller en væsentlig rolle i opfyldelsen.

Analysen understreger, at vi med kun ti år til at opnå alle 17 verdensmål har meget arbejde forude, især når det forventes, at dansk erhvervsliv bidrager til de nationale prioriteter og indsatser. Danmark har for første gang været med i undersøgelsen, hvor 34 danske virksomheder er blevet bedømt.

Analysen viser fremgang i forhold til rapporteringen – men mange efterlyser konkrete værktøjer

Verdensmålene danner en fælles ramme for de mest væsentlige udfordringer og fremskridt, der er i fokus for en bæredygtig udvikling from mod 2030. Rapporteringen om indsatser og fremskridt kan dog stadig konkretiseres markant mere. Kun 1% af de analyserede virksomheder måler deres præstation i forhold til specifikke verdensmål. Dette tal skulle gerne øges, da målingen af virksomheders arbejde med verdensmålene er central for at kunne vurdere, om der sker fremskridt.

På trods af den øgede opmærksomhed risikerer de positive tiltag i virksomhederne dog at blive realiseret for langsomt, da mange efterlyser konkrete værktøjer til arbejdet med verdensmålene, f.eks. til måling af fremskridt og integration i driften.

Vi kan hjælpe med

PwC står klar til at hjælpe dig med de beslutninger, du skal træffe på vejen mod en bæredygtig fremtid for din virksomhed. VI kan blandt andet assistere med:

  • At udvælge de verdensmål, der er mest relevante for din virksomhed/organisation
  • At analysere risici og muligheder for din virksomhed/organisation
  • Jeres interne og eksterne rapportering om bæredygtighed og verdensmål

Kontakt os

Brian Christiansen

Partner, Chief Sustainability Operating Officer, PwC Denmark

Tlf: 5140 8040

Jens Pultz Pedersen

Director, Sustainability Solutions, PwC Denmark

Tlf: 3945 9234

Følg PwC