Cybercrime Survey 2021
Knap 8 ud af 10 danske virksomheder anser organiserede kriminelle for at være blandt de største cybertrusler, hvilket er den højeste andel hidtil. Angrebene bliver stadig mere avancerede, og virksomhederne bliver særligt ramt via phishing-angreb. Det viser PwC’s Cybercrime Survey 2021.
Bekymringen for organiserede cyberkriminelle er rekordhøj
Hele 78 % af de adspurgte anser nu organiserede kriminelle for at være blandt virksomhedens største cybertrusler, hvilket er den hidtil største andel i Cybercrime Surveys historie. Til sammenligning var det i 2020 72 %, og vi har set en støt stigning i andelen de seneste fem år (fra 55 % i 2017).
Topledelsen er mere bekymrede for konsekvenserne af cyberhændelser
81 % af CXO’erne er bekymrede for, at virksomhedens kritiske systemer bliver utilgængelige i længere tid som følge af cyberangreb, hvilket er en stigning på 11 %-point i forhold til 2020. Stadig flere er desuden bekymrede for, at virksomheden lider et økonomisk tab, eller at fortrolig information bliver kompromitteret eller stjålet.
62 % forventer en stigning i cybersikkerhedsbudgettet
Det øgede fokus på cybersikkerhed i toppen af virksomheden afspejles også i de fremtidige investeringer. Hele 62 % svarer, at de forventer en stigning i cyber- og informationssikkerhedsbudgettet inden for de næste 12 måneder. Af dem forventer 6 ud af 10, at budgettet vil stige med op til 25 %, mens 3 ud af 10 forventer en budgetstigning over 25 %.
Direktør og leder af Consulting-forretningen, PwC Denmark
Tlf: 2811 1592