Krigen i Ukraine: Konsekvenser for dansk erhvervsliv

Krigen i Ukraine har bragt topledernes frygt for stagflation og recession ind i top 3 over deres bekymringer de kommende tre år, viser PwC's Pulsmåling.

Top 5 største forretningsmæssige bekymringer 

7 ud af 10 virksomheder peger på stigende priser og inflation som nogle af de største bekymringer på kort sigt. Over de næste 3 år udtrykker flere erhvervsledere bekymring for økonomisk stagflation eller recession, og færre peger på stigende priser og inflation.

“Erhvervslederne er bekymret for, at krigen på den lidt længere bane kan medføre en økonomisk stagflation eller recession. Vi ser allerede nu produktionsstop flere steder i Europa, hvor bl.a. de tyske bilproducenter har problemer med produktionen pga. mangel på komponenter”

Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør & Senior Partner, PwC

Virksomheder styrker deres cyberberedskab 

Pulsmålingen viser, at danske virksomheder forbedrer deres cybersikkerhed. Hver tredje virksomhed har øget deres cyberbudget som en direkte konsekvens af krigen i Ukraine. 

Største forretningsmæssige konsekvenser

45 % af erhvervslederne svarer, at de især er ramt af højere produktionsomkostninger, mens 4 ud af 10 (42%) har oplevet forstyrrelser i forsyningskæderne som følge af krigen i Ukraine og de nuværende sanktioner mod Rusland/Hviderusland.   

Vidste du at...

Virksomhederne støtter Ukraine

Pulsmålingen viser, at hver anden virksomhed har givet økonomiske donationer til Ukraine, og hver tredje erhvervsleder står klar til at tilbyde ukrainske flygtninge jobmuligheder. 

Givet økonomiske donationer 50 %

Om Pulsmålingen

For at undersøge, hvordan Ruslands invasion af Ukraine og de mange sanktioner påvirker dansk erhvervsliv, har PwC foretaget en undersøgelse, som tager temperaturen på krigens konsekvenser for de danske virksomheder. Ca. 200 virksomheder har deltaget i målingen gennem et online-survey fra den 15. marts til og med 1. april 2022. Virksomhederne har svaret på deres vækstforventninger, arbejdskraft, cybersikkerhed, forretningsmæssige bekymringer, og om de har foretaget nogle samfundsansvarlige tiltag ifm. krigen i Ukraine.

Kontakt os

Christian Corell

PR Associate, PwC Denmark

Tlf: 2829 3858

Følg PwC