{{item.title}}
{{item.text}}
{{item.title}}
{{item.text}}
”Det skal bare være sikkert”. Sådan lyder ledelsens forventning ofte, når der skal købes nye it-systemer og it-services. Men den klare forventning er ofte svær at omsætte til præcise krav til den teknologi eller service, der skal anskaffes.
Resultatet bliver ofte, at sikkerheden i den endelige løsning ikke passer helt til ledelsens forventninger. Sikkerheden bliver for ringe, eller der overinvesteres på områder, hvor det ikke skaber værdi for forretningen.
Der er desværre ingen simple løsninger på sikkerhedsproblemstillingen. For at opnå en sikkert slutresultat kræver det, at sikkerhed tænkes ind i alle faser af anskaffelsesprojektet.
Hos PwC har vi stor erfaring med at identificere forretningens sikkerhedsbehov og omsætte dem til konkrete realiserbare it-løsninger med et højt sikkerhedsniveau. Når du overvejer at digitalisere dele af din forretning eller skal anskaffe nye it-systemer og it-services, kan PwC hjælpe dig med at håndtere sikkerhedsproblemstillinger i alle faser af projektet. Vi kan fx hjælpe dig med at:
PwC kan hjælpe dig, uanset om du skal anskaffe en simpel standardløsning eller står overfor et projekt, der indeholder væsentlige elementer af specialudvikling og -tilpasning.
Vi skræddersyer altid vores assistance til dine aktuelle behov og hjælper dig gerne gennem enkelte trin i anskaffelsesprocessen eller gennem et længere projektforløb.
NIS direktivet regulerer virksomheder og myndigheder på cyber- og informationssikkerhedsområdet. Direktivet bliver udmøntet i nationale bekendtgørelser og fungerer som bindende lov, hvilket betyder, at din organisation vil skulle efterleve kravene i bekendtgørelsen.
NIS2-direktivet udvider kravene og sanktioneringen af cybersikkerhed for at harmonisere og strømline sikkerhedsniveauet på tværs af medlemslandene, og med skærpede krav for flere sektorer, betyder det, at din organisation skal forholde sig til blandt andet risikostyring, kontrol og tilsyn.
NIS2 udvider i væsentlig grad omfanget af organisationer, og skelner mellem ”essentielle entiteter” og ”vigtige entiteter” (se samtlige sektorer i tabel nedenfor).
Omfanget af sektorer udvides (se samtlige sektorer i tabel nedenfor), da Kommissionen ønsker at dække alle organisationer, der varetager vigtige funktioner i samfundet. Det betyder altså, at NIS2 også vil gælde for sektorer som fødevareproduktion, affaldshåndtering og hele forsyningskæden.
I energisektoren har omfanget eksempelvis været begrænset til virksomheder, der producerer, forsyner eller balancerer energi i el- og naturgassektoren. I NIS2 forventer vi, at forsyningskæden, fx vindmølleproducenter, ligeledes bliver omfattet af kravene, da direktivet forsøger at sikre en 360 graders harmonisering af cybersikkerhed.
NIS2-direktivets skærpede krav til cybersikkerhed omfatter også offentlige myndigheder - læs mere her.
NIS2-direktivet stiller både krav til ledelse, risikostyring, forretningskontinuitet og rapportering til myndighederne:
Med implementeringen af NIS2-direktivet skal myndighederne udvide tilsynet både i dybden og bredden. I dybden, fordi tilsynsmyndigheder er forpligtet til at håndhæve kravene i direktivet, og i bredden, fordi omfanget af direktivet er udvidet til at gælde flere sektorer.
Essentielle entiteter kan forvente løbende tilsyn såsom revisioner, rapportering og peer reviews, mens vigtige entiteter kan forvente tilsyn, tvungne revisioner og rapportering, hvis der er mistanke om, at organisationen ikke lever op til kravene.
Mulighed for sanktionering omfatter bl.a. bøder, tvungne revisioner, sanktionering af ledelse mv.
Se eller gense webcasten, hvor PwC's eksperter går i dybden med, hvordan CFO'en og direktionen skal forholde sig til efterlevelse af NIS2-direktivet, der regulerer de driftskritiske aktiver i jeres organisation. Du får overblik over de væsentligste elementer i NIS2, samt hvordan du finder ud af, om jeres organisation er omfattet af direktivet, og hvordan I sikrer jer, at I efterlever kravene.
Playback of this video is not currently available
Konkret kan vi hjælpe med:
Har I brug for hjælp, er I velkomne til at kontakte PwC’s Technology & Security-afdeling.
PwC’s Cyberteam er en del af PwC’s Technology & Security-afdeling, som tæller op mod 200 konsulenter. Vi har derfor adgang til en lang række specialister inden for bl.a. cyber- og informationssikkerhed og kan bistå med rådgivning og vejledning – fra juridisk og forretningsmæssig rådgivning til teknisk rådgivning.
PwC er en del af et bredt NIS2-netværk på tværs af EMEA, der består af 150 erfarne fagfolk inden for cybersikkerhed, risikostyring, incident response, governance, compliance og jura. Dette netværk er blevet etableret for at kunne give vores kunder den bedst mulige rådgivning om kravene i NIS2-direktivet.
Vi hjælper med at forstå regulativet, og hvad det har af betydning for din virksomhed eller organisation, herunder at identificere, hvor I allerede opfylder kravene, og undersøge, hvor der er behov for indsats. Vi støtter jer desuden på bedst mulig måde i at igangsætte tiltag, så I overholder de lovgivningsmæssige krav, der stilles – både lokalt og på EU-plan.
Hvis I vil vide mere, er I velkommen til at kontakte os.
Vær på forkant med nye tiltag og tendenser i erhvervslivet. Du bliver også inviteret til agendasættende events, hvor vi sammen får ny viden, perspektiver og relationer.
Seneste publikationer, analyser og undersøgelser om emner som skat, regnskab, IFRS, revision, moms, told og afgifter.