Praktisk viden om redskaber og teknikker, der kan bruges direkte i projekter og it-udvikling.
Stærkere evner til at identificere vigtige problemer og vurdere løsninger.
Bedre grundlag for dialog om forretnings- og it-arkitektur internt og med it-leverandører.
Aktiv arkitekturstyring handler om systematisk at styre sammenhængen mellem forretnings- og it-arkitektur for at understøtte forretningens behov. Det kan være arkitekturanalyse og -styring ifm. anskaffelse/udvikling af nye it-løsninger eller forvaltning af systemporteføljen.
Forretnings- og it-arkitektur er en vigtig del af det strategiske arbejde. Det er fundamentet for at skabe en systematisk sammenhæng mellem forretningen og it og for at opnå en bevidst styring af it-investeringer.
På kurset får deltagerne lejlighed til at arbejde med arkitekturmæssige problemstillinger, som vil tage udgangspunkt i relevante scenarier i egen organisation/virksomhed. Undervejs er der mulighed for erfaringsudveksling, der kan give indsigt og forståelse for arkitekturstyring i forskellige situationer. Dette kan være store it-anskaffelser, men også mindre tiltag.
Efter kurset kan du bidrage til forretningsudvikling og it-projekter med:
✔ Praktisk kendskab til afprøvede redskaber og teknikker, der umiddelbart kan tages i brug i projekter og ved løbende udvikling af it-porteføljen.
✔ Styrkede kompetencer til at identificere væsentlige problemstillinger og til at vurdere løsningsforslag.
✔ Bedre grundlag for at gå i dialog om forretnings- og it arkitekturen både internt i organisationen og eksternt med it-leverandørerne.
Kurset sigter på at giver deltagerne praktiske færdigheder i arkitekturstyring. Dette sker ved brug af eksempler og scenarier fra egen kontekst, som bruges i summeøvelser og diskussioner. Der vil være tjeklister og skabeloner som deltagerne kan bruge som udgangspunkt for at udarbejde tilsvarende til egen organisation. Underviserne på vores kurser er erfarne konsulenter, der til daglig arbejder med de metoder og redskaber, der indgår i kurserne.
Alle der skal eller arbejder med arkitekturstyring i privat eller offentlig sammenhæng. Det kan fx være i rollen som projektleder, procesansvarlig, produkt-eller systemansvarlig, digitaliseringsansvarlig eller digitaliseringskonsulent eller forretnings- og it-arkitekt. Der kræves ingen specifikke forudsætninger for at deltage på kurset.
Kurset varer 2 dage og afholdes i din organisation. Vi sammensætter også gerne et målrettet kursusprogram med indhold fra andre kurser, ligesom kurset kan indgå i et forløb med workshops og konsulentbistand.
Marc Jerner
Partner, Technology Implementation, Technology & Security, PwC Denmark
Tlf: 4099 4698