Få indblik i, hvilke lån, du kan få gennem et pengeinstitut

#

Hvis din virksomhed har behov for finansiering, så kan dette fx ske gennem et banklån. Det kan dog være svært at beslutte sig for, hvilken lånetype, du skal vælge. Her kan du læse om forskellige muligheder for bankfinansiering, og hvad du skal forberede inden et møde med dit pengeinstitut, så du er godt klædt på til at søge om lån.

Forbered dig inden mødet med dit pengeinstitut

For at finde ud af, hvilken lånetype der passer bedst til din virksomhed, bør du kontakte dit pengeinstitut. Pengeinstituttet vil herefter undersøge din virksomheds økonomi og præsentere dine muligheder. Dine muligheder kan blive påvirket af, hvor godt du har forberedt dig.

Se, hvad du kan forberede

Du skal typisk fremvise en forretningsplan og et afbalanceret budget, før du får lov til at låne kapital. Pengeinstituttet skal nemlig have en stor sikkerhed for, at du kan betale beløbet tilbage.

Du kan forberede dig i månederne op til din ansøgning af lån, hvor du kan administrere dit budget, så du ikke bruger flere penge, end du tjener. Du kan derudover opdatere din forretningsplan eller oprette en. Jo mere du kan gøre for at bevise, at din virksomhed er stabil, jo bedre. Dette vil nemlig få betydning for, hvorvidt din virksomhed er berettiget til et lån - og hvilket beløb, du kan låne.

Afstem, hvad du skal bruge finansiering til

Hvad mangler du ekstra kapital til? Det lyder muligvis som et banalt spørgsmål, men det er en vigtig overvejelse i forhold til at fastlægge beløbet for dit anmodede lån. Mangler du kapital til finansiering af et helt projekt? Eller har du en opsparing, der kan dække projektet delvist? Kan den nye investering leases, eller skal den købes? Hvis der er muligheder for begge dele, hvad skaber så mest værdi for din forretning? Disse spørgsmål bør du få afstemt, inden du kontakter dit pengeinstitut.

Få et overblik over, de forskellige lånetyper

Erhvervslån

Det er muligt at anskaffe sig et erhvervslån, hvis du fx mangler kapital til nyt it-udstyr, varebiler og indretning. I dette tilfælde bliver lånets afvikling typisk bedømt efter aktivets levetid. Hvis du fx låner kapital til nyt it-udstyr, og det har en levetid på 6 år, betales lånet tilbage i løbet af de 6 år med fast månedligt eller kvartalsvist afdrag.

Kassekredit

Du kan få tilknyttet en kassekredit til din driftskonto og dermed få ekstra kapital gennem denne løsning. Ved kassekredit bliver en maksimumgrænse aftalt på forhånd mellem dig og dit pengeinstitut. Derefter kan du benytte den kredit, der er til rådighed, alt efter hvad du har behov for. Du betaler renter af den kredit, som er blevet brugt. Derudover betaler du også for den kredit, som du har til rådighed. Løsningen er derfor ikke lig med et overtræk uden omkostninger, men kan være en god løsning for at opnå ekstra finansiering.

Leasing

Ved leasing kan du bevare likviditeten i din virksomhed, da du ikke “køber” aktiver og derfor ikke binder dig økonomisk som ejer. En leasingaftale kan derfor være en god mulighed for at bevare økonomien i din virksomhed. Du kan lease mange forskellige aktiver såsom firmabiler, ejendomme, udstyr og maskiner. Dit pengeinstitut kan kontaktes for rådgivning inden for leasing af det aktiv, du ønsker at anskaffe.

Realkreditlån

Dette lån kan fås gennem et realkreditinstitut og i nogle tilfælde gennem et pengeinstitut. Hvis du ønsker at købe nye lokaler til din virksomhed, så har du mulighed for at realisere dette gennem et realkreditlån. Dette lån bliver typisk finansieret hen over 20 år (30 år for nogle aktivtyper), og du kan få finansieret op til 60% af ejendommen (80% for nogle aktivtyper). Om hvorvidt din virksomhed fx kan få fast eller variabel rente og hvor stort et beløb, du kan låne, er op til realkreditinstituttet og bliver bl.a. bedømt efter ejendommens type.

OBS: Denne tekst informerer om finansiering af virksomheder. Hvis du ønsker at låne kapital til private projekter, så gælder andre lånetyper og regler.

Vi er ejerlederens betroede revisor, rådgiver og outsourcingpartner

Det gælder uanset størrelsen på din virksomhed, og vi dækker hele Danmark. Få hjælp til alt fra bogføring og regnskab til ESG-rapportering og digitalisering af din virksomhed.

Få et uforpligtende tilbud

Hver dag løser vi opgaver sammen med +20.000 små og mellemstore virksomheder. Kontakt os i dag og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din forretning.

Revision og rådgivning tæt på dig

Vi er din lokale revisor og rådgiver i hele Danmark. Find din lokale kontaktperson ved at vælge den by, der er tættest på dig.

Søren Berg Jørgensen

Director, PwC Denmark

2960 5385

Email

Jannick Kjersgaard

Partner, statsaut. revisor, Esbjerg, PwC Denmark

2960 6941

Email

Mads Hornbæk

Partner, statsaut. revisor, Herning, PwC Denmark

2329 3718

Email

Brian Rønne Nielsen

Partner, Hillerød, PwC Denmark

3945 9165

Email

Flemming Eghoff

Partner, København, PwC Denmark

3945 3175

Email

Brian Petersen

Partner, statsaut. revisor, Odense, PwC Denmark

6314 4224

Email

Lars Vagner Hansen

Partner, statsaut. revisor, Ringsted, PwC Denmark

5158 4359

Email

Jan Bunk Harbo Larsen

Partner, statsaut. revisor, Trekantområdet, PwC Denmark

2366 4822

Email

Torben Toft Kristensen

Partner, statsautoriseret revisor, Aalborg, PwC Denmark

2974 8717

Email

Mads Meldgaard

Partner, Assurance, Aarhus, PwC Denmark

2231 2022

Email

Hide