Når du stifter et selskab, skal du oprette et stiftelsesdokument. Heri beskrives bl.a. selskabsformen, dato for stiftelse og selskabets kapital. Fordelingen af ejerskabet beskrives ligeledes i stiftelsesdokumentet.
Hvis der er flere ejere i selskabet, er det som regel en fordel at lave en ejeraftale, der regulerer forholdet mellem ejerne. Ejeraftalen giver klare retningslinjer for, hvordan ejerskabet skal fungere, og hvordan eventuelle konflikter skal håndteres.
Et kapitalselskab skal altid have vedtægter, som sætter rammerne for selskabets virke. Vedtægterne beskriver bl.a. selskabets formål, regnskabsår og hvem der kan træffe beslutninger på selskabets vegne.
Selskaber skal stiftes med en vis kapital. Kravet til kapitalens størrelse varierer afhængigt af selskabsformen, ligesom kravet om bekræftelse/godkendelse af selskabskapital også varierer. Stifter du et ApS eller A/S, skal selskabskapitalen altid godkendes af tredjepart. Kapitalen kan godkendes af en godkendt revisor, en advokat eller et pengeinstitut.
Selskabets stiftelse skal registreres i Erhvervsstyrelsens it-system senest 2 uger efter, at stiftelsesdokumentet er underskrevet. Ellers kan registreringen ikke finde sted.
Det gælder uanset størrelsen på din virksomhed, og vi dækker hele Danmark. Få hjælp til alt fra bogføring og regnskab til ESG-rapportering og digitalisering af din virksomhed.
Hver dag løser vi opgaver sammen med +20.000 små og mellemstore virksomheder. Kontakt os i dag og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din forretning.
Vi er din lokale revisor og rådgiver i hele Danmark. Find din lokale kontaktperson ved at vælge den by, der er tættest på dig.
Søren Berg Jørgensen
Brian Rønne Nielsen
Lars Vagner Hansen
Mads Meldgaard