Ønsker du at udbyde spil og konkurrencer?

#

Via spil og konkurrencer kan du gøre opmærksom på din virksomhed på en anderledes og kreativ måde. Disse virkemidler kan benyttes som en indgangsvinkel til at skabe kontakt til potentielle kunder og pleje eksisterende kunder eller følgere på sociale medier. Der er dog en række regler, du skal overholde, hvis du vil etablere en konkurrence eller et spil, og her kan du få et overblik over, hvad du skal forholde dig til.

Få indsigt i kravene til spil og konkurrencer

Når du opretter en konkurrence/spil, er der forskellige krav, du skal overholde. Fx er der klare regler for afgifter og indberetning, som du kan få et overblik over her.

I nogle tilfælde skal du søge om tilladelse ved Spillemyndigheden

  • Hvis du udbyder et spil eller en konkurrence, hvor du modtager betaling for deltagelse, skal du anmode om tilladelse fra Spillemyndigheden til at udbyde spil og konkurrencer. Du vil som ejerleder blive bedt om at udlevere en finansieringsplan for virksomheden og dokumentation for risikovurdering. Risikovurderingen skal indeholde informationer om, hvordan virksomheden vil bekæmpe risici som fx beskyttelse af mindreårige og bekæmpelse af hvidvask.
  • Registrering af spilleafgift på Virk.dk skal ske senest 4 uger efter godkendelse fra Spillemyndigheden til at afholde spil, og før afholdelse af spil påbegyndes.
  • Hvis du ikke ønsker at modtage betaling ved deltagelse, behøver du ikke at anmode Spillemyndigheden om tilladelse. Du skal dog registrere betaling af spilleafgift hos SKAT, inden spillet offentliggøres. Du registrerer betalingen på Indberet.virk.dk.

Moms inden for spil og konkurrencer - se hvilke regler, du skal overholde

  • Når virksomheder udlodder præmier ved konkurrencer uden nogen form for modydelse, er der ikke tale om reklame, men derimod om gaver, der ikke giver ret til momsfradrag. Hvis der løbende er fratrukket moms af sådanne præmier, skal der ved udlodningen beregnes udtagningsmoms (salgsmoms).
  • Er præmien i konkurrencen en “fremmed vare”, som virksomhed ikke selv handler med, og som måske oven i købet er indkøbt direkte til udlodningen (en bil, billetter til sport, biograf m.v.), er der ingen fradragsret for momsen af købet.
  • Hvis virksomheder derimod udlodder præmier ved konkurrencer, hvor de modtager en modydelse, som kan opfattes som betaling for præmien, giver indkøb af præmien almindelig momsfradragsret. Til gengæld skal virksomheder betale moms ved udleveringen af en sådan præmie, da udleveringen sidestilles med et salg/en byttetransaktion.

Afgifter og gebyrer inden for spil og konkurrencer - se, hvad der påvirker beløbet

  • Afgiften afhænger af, om der er en fortjeneste ved at vinde som i væddemål eller via spilleautomater. Der er også forskellige regler for afgiftsperioder, der afhænger af typen for spillet/konkurrencen. Ved lotteri er afgiftsperioden fx perioden for det enkelte lotteri, hvor afgiftsperioden for spil uden indsats er datoen for offentliggørelse af spilleresultatet.
  • I forbindelse med processen for at udbyde og arrangere væddemål, quizzer med gevinst eller onlinekasino skal virksomheden betale forskellige typer gebyrer. Gebyrerne afhænger af tilladelsen, spilleindtægten m.m.

OBS: Udbyder du konkurrencer eller spil, der giver fortjeneste til dig som spiludbyder, skal du aflevere en rapport om spiludbuddet til Spillemyndigheden et år efter, at spilletilladelsen er taget i brug.

Vi er ejerlederens betroede revisor, rådgiver og outsourcingpartner

Det gælder uanset størrelsen på din virksomhed, og vi dækker hele Danmark. Få hjælp til alt fra bogføring og regnskab til ESG-rapportering og digitalisering af din virksomhed.

Få et uforpligtende tilbud

Hver dag løser vi opgaver sammen med +20.000 små og mellemstore virksomheder. Kontakt os i dag og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din forretning.

Revision og rådgivning tæt på dig

Vi er din lokale revisor og rådgiver i hele Danmark. Find din lokale kontaktperson ved at vælge den by, der er tættest på dig.

Søren Berg Jørgensen

Director, PwC Denmark

2960 5385

Email

Jannick Kjersgaard

Partner, statsaut. revisor, Esbjerg, PwC Denmark

2960 6941

Email

Mads Hornbæk

Partner, statsaut. revisor, Herning, PwC Denmark

2329 3718

Email

Brian Rønne Nielsen

Partner, Hillerød, PwC Denmark

3945 9165

Email

Flemming Eghoff

Partner, København, PwC Denmark

3945 3175

Email

Brian Petersen

Partner, statsaut. revisor, Odense, PwC Denmark

6314 4224

Email

Lars Vagner Hansen

Partner, statsaut. revisor, Ringsted, PwC Denmark

5158 4359

Email

Jan Bunk Harbo Larsen

Partner, statsaut. revisor, Trekantområdet, PwC Denmark

2366 4822

Email

Torben Toft Kristensen

Partner, statsautoriseret revisor, Aalborg, PwC Denmark

2974 8717

Email

Mads Meldgaard

Partner, Assurance, Aarhus, PwC Denmark

2231 2022

Email

Hide