For, at et gode kan anses for at være ydet som led i almindelig personalepleje, skal tre betingelser være opfyldt:
Der er som udgangspunkt ingen beløbsgrænse for, hvad der kan anses som "uden væsentlig økonomisk værdi". Grænsen afhænger af den generelle økonomiske udvikling. Eksempelvis har Skatterådet tidligere godkendt skattefrihed for et sundhedstjek, hvor udgiften pr. medarbejder kunne beregnes til 1.500 kr. Læs mere i afsnittet Sundhedstjek.
I forhold til kravet om, at godet skal stå til rådighed på arbejdspladsen, ville dette eksempelvis være opfyldt, hvis medarbejdere kan benytte et motionsrum på arbejdspladsen, forudsat at de øvrige betingelser for almindelig personalepleje er opfyldt. Stilles motionsfaciliteter til rådighed uden for arbejdspladsen, eksempelvis i form af arbejdsgiverbetalt fitnessmedlemsskab, skal medarbejderen som udgangspunkt beskattes heraf medmindre værdien ikke overstiger beløbsgrænsen for private goder på 1.400 kr. om året (i 2025).
Endeligt gælder, at godet skal være tilgængeligt som en del af den almindelige personalepleje og dermed tilbydes alle medarbejdere. For eksempel vil kaffe på arbejdspladsen, der kun tilbydes udvalgte medarbejdere, ikke være skattefrit.
Det skal bemærkes, at skattefriheden ikke gælder, når medarbejderne selv finansierer godet ved en eventuel nedgang i løn (bruttolønsordning), da kravet om, at godet stilles til rådighed, som led i den almindelige personalepleje, i så fald ikke er opfyldt.
Arbejdsgiver kan tilbyde deres ansatte kaffe/te/forplejning skattefrit på betingelse af, at tre kriterier opfyldes.
Gratis kost til medarbejderne som eksempelvis frugt- eller kageordniner samt kaffe og te vil ikke give ret til momsfradrag, medmindre det indtages i forbindelse med interne personalemøder, uvarslet overarbejde samt møder med forretningsforbindelser mv.
Læs mere under Bespisning samt Kantineordninger og morgenmad.
Indkøb af kaffemaskine vil derimod være fradragsberettiget.