Vi udgiver løbende artikler og analyser og holder webinarer og konferencer for at klæde dig på til at navigere i de ændrede krav til bæredygtighedsrapportering.
Artikel
Europa-Parlamentet har netop stemt et direktiv-forslag igennem, der refereres til som ‘Stop-the-clock’ direktivet. Nu udestår alene den endelige juridiske tekst, som forventes at være en formalitet.
Artikel
Omnibus-pakken (pakke I) består af et direktiv, der skal styrke konkurrenceevnen og lette den administrative byrde for virksomheder ved at lempe og forenkle det hidtil implementerede CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive – direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering) i national lovgivning.
Artikel
Siden EU-Kommissionens nye Omnibus-pakke blev fremlagt i slutningen af februar, har mange danske virksomheder haft travlt. De forsøger nemlig både at få overblik over, hvad pakken betyder for dem, og beslutte, hvordan de skal forholde sig, indtil forslaget bliver behandlet - og sandsynligvis vedtaget.
Webinar
Se eller gense webcasts om EU's Omnibus-pakke, og hvad det betyder for bæredygtighedsrapportering. Tilmeld dig også vores næste webinarer i rækken om bæredygtighed.
Konference
Konferencen gav et indblik i EU’s Omnibus-forslag og eksempler fra de første CSRD rapporter. Der blev sat fokus på de nyeste tendenser inden for bæredygtighedsrapportering, og hvordan virksomheder kan arbejde strategisk med at prioritere relevante bæredygtighedsindsatser og skabe værdi gennem data.
Analyse
Øget udfordring med at nå klimamål: 4 ud af 10 vurderer, at det er blevet sværere at nå deres mål. Hver femte fremhæver, at politiske rammebetingelser og manglen på incitamenter til grønne investeringer bremser indsatsen..
Pressemeddelelse
Vejen er banet for en mere hensigtsmæssig bæredygtighedsrapportering, som bedre balancerer virksomhedernes konkurrenceevne og fokus på bæredygtige løsninger.
Trin 1: EU-Kommissionen offentliggjorde Omnibus I-pakken den 26. februar 2025. Omnibus I-pakken består af forslag relateret til bl.a. CSRD, CSDDD og EU Taksonomien. Pakken indeholder et indholds-forslag, som omfatter ændringer til indholdet af lovgivningen og et “stop the clock”-forslag, som skal udsætte tidsfrister for rapportering med to år. Når det endelige forslag er offentliggjort, har alle EU-medlemslande 12 måneder til at implementere det i national lovgivning.
Trin 2: Omnibus I-pakken er sendt til Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd til gennemgang, forhandling og vedtagelse. Processen forventes at blive gennemført hurtigere end ved en normal lovgivningsproces, forudsat, at forslagene får tilstrækkelig opbakning i Rådet og Parlamentet. Det er umiddelbart forventningen, at det vil tage længere tid at forhandle indholds-forslaget end “stop the clock”-forslaget. “Stop the clock”-forslaget forventes vedtaget i starten af april 2025.
Trin 3: Hvis Parlamentet og Rådet godkender Omnibus-pakken, bliver det offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende (Official Journal of the EU). “Stop the clock”-forslaget skal, som ordlyden er nu, senest være implementeret i dansk lovgivning den 31. december 2025.
ESRS-standarderne: Sideløbende med behandlingen af Omnibus I-pakken sigter EU-Kommissionen efter at vedtage reviderede ESRS-standarder (Europæiske Standarder for Bæredygtighedsrapportering). Hvis ikke før, så senest seks måneder efter, at indholds-forslaget er offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende.
Taksonomi-forordningens delegerede retsakter: EU-Kommissionen forventes at have vedtaget de foreslåede ændringer til de delegerede retsakter i 2026.