Dansk erhvervsliv står stærkt i en tid med nye risici, og vi oplever en god udvikling på tværs af forretningsområder og markedssegmenter

Vi er taknemmelige for den tillid, vores kunder viser os, som betyder, at vi fortsætter med at styrke vores position gennem vækst i revisionsydelser, skatterådgivning og M&A. Samtidig ser vi også nu effekten af tidligere års investeringer i at tilpasse vores konsulentforretning, og vores strategiske fokus har resulteret i, at flere førende virksomheder har valgt PwC som rådgiver. Det gælder fx i forhold til store udviklingsprojekter og rådgivning inden for AI, cybersikkerhed, bæredygtighed, digitalisering og rådgivning om en effektiv og fremtidssikret finansfunktion.

vores kundetilfredshed ligger igen i år meget højt, og vores kunder vurderer os i top på en skala fra 1-10

kundeandel i Top 100 - de 100 største virksomheder i Danmark baseret på Børsens Top1000-liste

kundeandel i MM - de store og mellemstore virksomheder

kundeandel i SME - de mindre virksomheder

Udvalgte temaer fra året

På forkant med ansvarlig brug af AI

Vi hjælper virksomheder med at navigere i den hurtige udvikling inden for AI ved at tilbyde rådgivning om ansvarlig anvendelse og regulering. Vi arbejder tæt sammen med virksomheder for at forberede dem på de nye krav i AI Act. Vi tilbyder blandt andet en AI Readiness Assessment, der hjælper med at identificere muligheder, udfordringer og risici. Derudover har vi positioneret os som en førende rådgiver inden for AI og stillet vores viden til rådighed gennem analyser og webinarer.

Stigende krav til compliance

Dansk erhvervsliv, herunder PwC, er i disse år stærkt påvirket af de stigende krav til compliance. Vi har i løbet af året hjulpet vores kunder med den omfattende og komplekse opgave, det er at implementere nye direktiver inden for områder som cybersikkerhed, skatterapportering og bæredygtighed samt nye krav til virksomhedernes arbejde med at forhindre hvidvask. Det er en bunden og kompleks opgave, men også en mulighed, der giver indsigter, som kan være afgørende for virksomhedens fremtid.

Bæredygtighed står højt på agendaen

Der er kommet endnu større fokus på bæredygtighed i dansk erhvervsliv. I PwC hjælper vi dansk erhvervsliv og den offentlige sektor med deres arbejde med bæredygtighed – fra strategi til implementering. Året har i høj grad været præget af at understøtte danske virksomheder i at blive klar til de nye krav til rapportering, der trådte i kraft i januar i år. Vores bidrag til effektiv, grundig og tillidsskabende rapportering er ikke kun til gavn for den enkelte virksomhed, men for vores fælles samfund.

Nye udfordringer i forhold til cybersikkerhed

Den hastige teknologiske udvikling medfører nye spørgsmål i forhold til cybersikkerhed. I PwC har vi i løbet af året bidraget til at styrke virksomheders cybersikkerhed og hjulpet med alt fra strategi til uddannelse, sikkerhedstest og indsigt i de mange nye lovkrav. Vi bidrager desuden med viden og indsigt gennem vores Cybercrime Survey samt forskellige arrangementer, herunder webinarerne for CFO’ens Cyberguide, Cloud-konferencerne, IAM-konference og mange øvrige events.

Kundecases:

Et af danmarkshistoriens største tele-opkøb: PwC hjælper Norlys med køb af Telia Danmark

“Vores viden om det at drive et mobilselskab var relativt begrænset, og vi havde heller ikke den dybe tekniske indsigt, som er nødvendig. Vi har haft stort udbytte af at have nogle rådgivere med forståelse for, hvordan dette skal bygges op både teknisk og forretningsmæssigt.”

Lars Bertelsen, Vice President for M&A og Forretningsudvikling i Norlys

Nye krav til bæredygtigheds-rapportering: PwC er revisor og sparringspartner for Ørsted

“Det har været af stor værdi for os at sparre med PwC for at få et større billede af, hvordan vi bedst muligt implementerer CSRD i praksis”

Niels Strange Peulicke-Andersen, leder af ESG Reporting & Accounting i Group Finance hos Ørsted

PwC rådgiver LNT om miljø, bæredygtighed og ESG-rapportering

“PwC har en god indsigt i netop vores branche, og rådgivingen overgår, hvad jeg ellers har oplevet.”

Lars Torp, Direktør i LNT

Bang & Jensen Group sætter pris på PwC’s globale netværk og mange forskellige kompetencer

“Vi sætter især pris på PwC’s store brancheforståelse og evne til at stille de rigtige spørgsmål og komme med kompetente svar”

Dennis Jensen, CEO i Bang & Jensen Group

Mere end bare compliance: COWI vender sin indsats inden for bæredygtighed til en konkurrencefordel

“Samarbejdet betyder, at vi får vigtige indsigter og vejledning til best practice, og det er meget værdifuldt for os at få adgang til den nyeste viden inden for dette felt”

Natalie Shaverdian Riise-Knudsen, CFO i COWI

ISS vælger PwC som ny koncernrevisor

“Vi valgte PwC på grund af den høje kvalitet, den teknologiske løsning og en stor forståelse for vores branche”

Mads Holm, Group CFO i ISS

C25-virksomheden NKT vælger PwC som ny revisionspartner

“En kompleks forretning som vores har brug for en revisor med et meget højt niveau af kompetence. For hvert forretningsområde er der bestemte regnskabsforhold, og man skal som revisor have en stor viden og en rigtig god erfaring med sig fra andre kunder for at kunne mestre hele paletten.”

Line Fandrup, CFO i NKT

Dansk biotek-virksomhed med vækstambitioner vælger PwC som ny revisionspartner

“PwC har stillet med et fagligt stærkt hold, og overgangen er gået ufatteligt glat og over al forventning”

Henriette Wennicke, CFO i Zealand Pharma

Chr. Olesen er revisionskunde hos PwC gennem fem årtier

“Relationen har ikke kun bibragt solid og kompetent revision. Den har også fungeret som løftestang til Chr. Olesens vækstambitioner.”

Mads Olesen, Owner, group CEO, Chr. Olesen

PwC assisterer SDC med ny skatteplatform

“PwC kommer både med forretningsforståelse og teknisk forståelse, så jeg skal ikke først tale med en forretningsanalytiker og bagefter en it-udvikler. Lige præcis den kombination mener jeg, er noget af det, der gør, at vi lykkes med sådan nogle opgaver her.”

Henriette Joost, afdelingsleder i SDC

PwC-analyse for KL om, hvordan man kan styrke brugerstyring i danske kommuner og dermed øge samfundets robusthed

“Vi tildelte opgaven til PwC, fordi vi gerne ville have sparring fra nogle fageksperter, som både havde kommunal erfaring og ekspertise inden for brugerstyring. Jeg synes, vi har fået et meget professionelt produkt, med anbefalinger, der også er meget handlingsorienterede.”

Christian Christensen, Programleder i KL

ARGO får ny selskabsstruktur med bistand fra PwC

“Det har været en meget kompleks proces med mange interessenter. Vi har ni ejerkommuner, som alle sammen skulle bakke op om selskabsomdannelsen, og PwC har spillet en vigtig rolle som tovholder, der kunne bevare overblikket gennem hele processen.”

Trine Lindegaard Holmberg, Direktør, ARGO

Dansk biotech-virksomhed lander millioninvestering med juridisk assistance fra PwC

“Det har givet stor værdi for os at have adgang til kompetent juridisk rådgivning fra starten. Og vi har haft stor glæde af det netværk, PwC har, og de mange forskellige fagligheder, der i øvrigt er til stede hos PwC Danmark.”

Isabel Álvarez-Martos, CEO i Cellugy

Årsrapport 2023-2024

Download

Gennemsigtighedsrapport 2023-2024

Download

Kontakt os

PwC Danmark

Generelle henvendelser, PwC Denmark

Tlf: 3945 3945

Følg PwC