Stor tillid fra vores kunder

Et stærkt og tæt samarbejde med vores kunder, om at løse de vigtigste problemstillinger, de står overfor, er fundamentet for, at vi trods usikkerhed og høj inflation har udviklet vores forretning, skabt vækst inden for vores kerneforretningsområder og tilpasset og fokuseret vores kompetencer yderligere.

Årets resultat vidner om, at PwC står endog meget stærkt og førende inden for tillids- og complianceagendaen og inden for Risk Assurance med nye ydelser i tilknytning hertil. Vi har også oplevet en meget stærk vækst inden for skatterådgivning og erhvervsjuridisk rådgivning. På transaktionsområdet har vi trods generel nedgang i markedet formået at fastholde vores førende position som markedsleder.

Erhvervslivets temaer står øverst på dagsordenen

Førende på tillidsagendaen

PwC står meget stærkt og førende inden for tillids- og complianceagendaen. Vi samarbejder med vores kunder om at leve op til nye krav fra revisionsstandarder til fx revision af regnskabsmæssige skøn og koncerner til compliance med dokumentation for uafhængighed, hvidvask mv.

Læs mere

Bæredygtighed er blevet et afgørende parameter

Vi har etableret os blandt de klart førende rådgivere inden for bæredygtighedsområdet. Vi oplever stor efterspørgsel fra vores kunder, der har brug for at integrere bæredygtighed i deres strategi og sikre, at de lever op til både egne og udefrakommende krav og kan dokumentere dette.

Læs mere

Transformation - muligheder og nye løsninger

Vi samarbejder med vores kunder om at se muligheder og finde nye løsninger inden for vigtige agendaer, uanset om vi taler bæredygtighed, cybersikkerhed, kunstig intelligens (AI) og cloud-teknologi eller operationel og finansiel robusthed.

Læs mere

Efterspørgsel på skatte- og erhvervsjuridisk rådgivning

Vi har oplevet en flot udvikling inden for skatterådgivning og erhvervsjuridisk rådgivning med bl.a. Pillar II. Kunderne efterspørger i øget grad de helhedsløsninger og globale løsninger, vi kan tilbyde i PwC, bl.a. gennem en robust legal-forretning med mere end 25 medarbejdere og partnere i Danmark og omkring 4000 globalt.

Læs mere

Øget fokus på cyber- og it-sikkerhed

Cyber- og it-sikkerhed er højt prioriteret i virksomhederne, og vi oplever en øget efterspørgsel inden for disse områder. Ud over nye risici skal virksomhederne leve op til ny regulering og forholde sig til bl.a. risikostyring, kontrol og tilsyn og har derfor behov for rådgivning.

Læs mere

Førende position inden for M&A

På transaktionsområdet har vi trods generel nedgang i markedet formået at fastholde PwC’s markedsledende position, og vi har tilpasset og investeret i udviklingen af vores konsulentforretning, hvor vi har et strategisk fokus på den samlede transformationsagenda.

Læs mere

9

Vi er glade for, at vores kundetilfredshed er meget høj og vores kunder vurderer os i top på en skala fra 1-10.

Banebrydende beregningsmodel: PwC assisterer Ferring Pharmaceuticals i udvikling af ”digital tvilling”

Ved hjælp af kunstig intelligens og avancerede beregningsmodeller kan nye lægemidler testes og evalueres digitalt, før et klinisk forsøg sættes i gang.

Hvordan måler man effekten af et nyt lægemiddel på den menneskelige krop?

Det spørgsmål er omdrejningspunktet for et samarbejde mellem Ferring Pharmaceuticals A/S (Ferring) og PwC Denmark.

Teknologiske landvindinger og kunstig intelligens har åbnet døren for nye muligheder inden for life science-innovation, der potentielt kan forkorte den kliniske forsøgsperiode for nye lægemidler og dermed muliggøre tidligere adgang til behandling for patienterne.

Med adgang til de rette værktøjer og beregningsmodeller er det i dag muligt at skabe en ”digital tvilling” af en given forsøgsperson, hvorved man kan simulere den biologiske effekt af en behandling på vedkommendes krop. På den måde kan man langt mere effektivt forudsige, hvordan forskellige lægemidler virker på patienter med forskellige sygdomsbilleder – og dermed kalibrere doseringen langt mere præcist, før lægemidlet skal testes på patienter i kliniske forsøg.

PwC assisterer Ferring Pharmaceuticals A/S med research, analyse, design og udvikling af en ”digital tvilling” i form af en hybrid mekanistisk-statistisk beregningsmodel der kan simulere den biologiske effekt på den menneskelige krop. Løsningen er baseret på PwC’s globale Bodylogical®-model.

Løsningen kan skabe værdi inden for den farmaceutiske industri ved at transformere planlægning og effektivitet i R&D-processen med forudsigelser om effektivitet og optimeret forsøgsdesign. Der skabes desuden udvidede muligheder for personaliserede lægemidler og udarbejdelse af værktøjer til at understøtte inddragelse af læger i beslutningsprocesser, patientuddannelse, livsstilshåndtering.

”Samarbejdet med PwC understreger Ferrings fokus på at investere i kunstig intelligens for at fremme udviklingen af ​​nye terapier og opskalering af medicin”, siger Philippe Pinton, SVP, Clinical and Translational Sciences, hos Ferring.

PwC vigtig sparringspartner i en af Danmarkshistoriens hidtil største fusioner

Det hører til sjældenhederne, at to C25-virksomheder vælger at fusionere. Og den annoncerede sammenlægning af Novozymes og Chr. Hansen har da også givet genlyd på de internationale aktiemarkeder.

En fusion af denne størrelse kræver selvsagt højt kvalificeret rådgivning, og PwC har spillet en vigtig rolle som sparringspartner i flere dele af fusionsprocessen. PwC har deltaget i drøftelser omkring modellen for at fusionere de to børsnoterede virksomheder. Arbejdet har endvidere bestået i afgivelse af selskabsretlige erklæringer og herunder en efterprøvelse af værdiansættelsen af virksomhederne til brug for udtalelse om fusionsvederlaget.

Det har været en opgave med meget stor kompleksitet, som har krævet en indgående fortolkning af fusionsreglerne og udarbejdelse af en ny og konkret tilpasset vurderingsmandsudtalelse.

De to virksomheder har indgået en aftale om at skabe en førende global leverandør af bioløsninger. Den nye koncern vil få en årlig omsætning på omkring 3,5 milliarder euro, eller 26 milliarder kroner. Fusionen vil blive gennemført, når de nødvendige godkendelser fra konkurrencemyndighederne foreligger.

”For Novozymes, som primært er vokset organisk gennem årene, er det ikke hverdagskost at forberede en kombination af denne størrelse og med denne kompleksitet. Vi har sat stor pris på den kompetente sparring og rådgivning, vi har fået fra PwC i løbet af processen,” siger Lars Green, som er CFO i Novozymes.

PwC har desuden rådgivet Chr. Hansen vedrørende omlægning af deres regnskabsår, som er en kompliceret proces for en børsnoteret virksomhed og som påvirker den globale organisation og omfatter regnskabsmæssig compliance, ekstern rapportering, intern financial planning og IT systemtilpasninger.

Fusionen har været en langvarig og meget spændende proces. I starten var det kun få i PwC, som kendte til overvejelserne om en mulig fusion, men i slutfasen var der en lang række PwC’ere på teamet, indenfor mange af vores forretningsområder - og på begge sider.

Fusionen vil først være gennemført, når de nødvendige godkendelser fra konkurrencemyndighederne foreligger.

Fakta:

Novozymes er førende på verdensplan inden for biologiske løsninger og er verdens største leverandør af enzymer og mikrobielle teknologier. Chr. Hansen udvikler og sælger hovedsageligt ingredienser til fødevare- og medicinalindustrien. Koncernen vil efter fusionen have en medarbejderstab på omkring 10.000 mennesker, et globalt netværk på knap 40 forsknings- og udviklingscentre samt 23 produktionssteder.

Farvel til business as usual: PwC hjælper VELUX på ambitiøs bæredygtighedsrejse

Bæredygtighed og grøn omstilling er blevet centrale fokuspunkter for virksomheder verden over. Vinduesgiganten VELUX har fået hjælp fra PwC til den ambitiøse transformation, der skal ruste virksomheden til de næste 100 år.

Hvordan omstiller man sin virksomhed til tidens krav om bæredygtighed, og hvordan kan ESG-rapportering understøtte dette?

Det er spørgsmål, mange virksomheder stiller sig selv disse år. Det gælder også vinduesgiganten VELUX, der i 2020 igangsatte en ambitiøs bæredygtighedsrejse. I dag er transformationen i fuld gang, og PwC har spillet en vigtig rolle som sparringspartner.

”Rapportering af valide ESG data er essentiel i forhold til at understøtte vores ambitiøse mål omkring bæredygtighed i VELUX. PwC har været en betydningsfuld sparringspartner i strømlining af vores rapporteringsprocesser, definering af rapporteringsmanualer samt etablering af konsolideringssystem. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med PwC,” siger Anders Götzsche, CFO, VELUX Group.

Bygninger står for en betydelig del af den globale CO2-udledning, og klimaet er da også en central komponent i VELUX’ bæredygtighedsstrategi.

Målet er at reducere de fremtidige CO2-udledninger fra hele værdikæden i overensstemmelse med Paris-aftalens 1,5˚C reduktionsmål – og desuden indfange virksomhedens historiske CO2-udledninger gennem finansiering af skovbevarings- og skovgenopretningsprojekter gennem et 20-årigt partnerskab med WWF Verdensnaturfonden.

For at nå det ambitiøse mål, skal der gøres tiltag i stort set alle funktioner. VELUX har defineret en række indsatsområder med interne ejere og klare prioriteter. Paletten er bred, og det handler både om miljømæssige-, sociale- og ledelsesrelaterede tiltag. Blandt andet skal emballeringen være grønnere, og genanvendelse og cirkulær økonomi skal have en mere fremtrædende rolle.

VELUX’ produktionsfaciliteter bliver omstillet til at være CO2-neutrale, og design af produkter udvides til at inkludere et fokus på bæredygtighed for at halvere udledninger i hele værdikæden inden 2030.

Alt dette skal selvsagt opgøres og afrapporteres, og her har assistancen fra PwC været vigtig. Samarbejdet har bl.a. indebåret hjælp til at øge datakvaliteten ved at etablere mere robuste processer til opsamling og konsolidering af data fra den globale organisation. Pålidelige data er nødvendige for, at ledelsen kan træffe bedre informerede beslutninger, og VELUX’ interessenter får samtidig et grundlag for at vurdere fremdriften.

Mercura: Vi ledte efter en samarbejdspartner, der kan hjælpe os med at vækste

Softwarevirksomheden Mercura ledte efter en samarbejdspartner, der kunne hjælpe dem med at vækste virksomheden. Den partner fandt de i PwC, som bl.a. hjælper Mercura med opstilling af årsregnskab og deres skattemæssige opgørelser.

Direktør i Mercura Martin Johansen sætter desuden stor pris på de mange faglige og sociale arrangementer, som PwC inviterer virksomheden til, hvor de kan tilegne sig ny viden og kompetencer, bl.a. indenfor nyeste regnskabsregler men også eksempelvis incitamentsprogrammer til softwarevirksomheder. Desuden lægger han stor vægt på, at hans rådgivere fra PwC altid gør en dyd ud af at hjælpe - også ved presserende deadlines.

“Vi ledte efter en partner, som havde stor erfaring med softwarevirksomheder og som ser os som en samarbejdspartner, de vil hjælpe med at vækste. Derfor var PwC det optimale valg. Vi har af og til nogle lidt presserende deadlines, og i den forbindelse kan vi altid få fat på PwC, og de gør virkelig en dyd ud af at hjælpe os med at få afleveret tingene til tiden,” siger Martin Johansen.

Hør Mercura fortælle om samarbejdet med PwC

Vi samarbejder med alle dele af dansk erhvervsliv og det offentlige og har en markedsledende position. Vi er meget stolte af, at vi har en kundeandel på 100 % blandt C25-virksomhederne. Ligesom vi er stolte af vores høje kundeandel blandt Top 100-virksomheder. Vi har samtidig en betydelig kundeandel blandt de mellemstore virksomheder (Middle Market) samt blandt de mindre ejerledede selskaber (SMV). Vi er bredt forankret i den offentlige sektor og er blevet valgt til at hjælpe med flere samfundskritiske projekter, fx inden for forsvar, sundhed og energy, utilities and resources (EU&R).

Kundeandele
Top Tier*

Kundeandele
Middle Market*

Kundeandele
SME*

*) Top 100 - De 100 største virksomheder i Danmark baseret på Børsens Top1000-liste. MM - De store og mellemstore virksomheder. SME - De mindre virksomheder.

Vi samler erhvervslivet og deler viden

I PwC ønsker vi at inspirere vores omverden og bidrage til løsning af væsentlige forretningsrelevante problemstillinger. Det gør vi bl.a. ved at stille vores kompetencer til rådighed og dele viden gennem en lang række analyser, webinarer, konferencer og udgivelser. Vi giver virksomheder indsigt i og viden om, hvordan de kan stå stærkere – herunder ved at stille skarpt på håndtering af inflationskrisen og aktuelle problemstillinger såsom klimaforandringerne, kunstig intelligens (AI), data og cybersikkerhed. I samarbejde med en uafhængig jury har vi desuden kåret Årets Erhvervsprofil, Årets CFO og rising stars bl.a. for deres evne til at gennemføre vellykkede transformationer, navigere i kriser og håndtere udfordringer og en stærk indsats på klimaområdet. Vi har hyldet ejerledernes ansvarlighed i Danmark, og så har vi haft flere end 16.700 erhvervsrelationer som deltagere på vores events og kurser.

Se vores mange arrangementer
Se vores publikationer og analyser

Deltagere på årets 308 kurser og arrangementer

16.759 16.759

x,x

er meget tilfredse eller tilfredse med vores kurser og arrangementer

M&A på tværs af landegrænser: PwC’s legal-forretning bistår norske Coast Seafood AS med opkøb af dansk selskab

Som kunde hos PwC får man adgang til et globalt juridisk netværk. Det kan være en stor fordel, når et virksomhedsopkøb involverer flere forskellige lande.

Norske Coast Seafood er en storspiller på markedet for fisk og skaldyr. Koncernen har en omsætning på mere end fem milliarder norske kroner og eksporterer årligt 100.000 ton fisk og skaldyr til 80 forskellige lande.

I 2023 er danske Vega Salmon blevet en del af Coast-familien, og PwC har bistået i overtagelsesprocessen med både juridisk, skattemæssig og finansiel due diligence. Udover det danske selskab indgik også nogle tyske datterselskaber i købet, og PwC’s danske legal-forretning har i processen fået assistance fra udenlandske kolleger.

”Vores norske kolleger havde den primære kontakt med Coast Seafood, mens vores tyske kolleger tog sig af alt det juridiske i forhold til de tyske datterselskaber,” fortæller Henrik Kany, partner og leder af PwC’s legal-forretning.

Hos Coast Seafood har man været glad for samarbejdet med PwC.

"Vi benytter PwC som rådgiver i mange sammenhænge, og det tværfaglige serviceudbud er vigtigt for os. Da vi skulle gøre opkøb i udlandet, som involverede flere jurisdiktioner, var vi afhængige af bistand fra det internationale PwC-netværk, og det var en stor fordel for os at have et fælles kontaktpunkt til både finansielle, skattemæssige og juridiske anliggender i forbindelse med transaktionen,” siger Sverre Søraa, CEO i Coast Seafood.

Spørger man Henrik Kany, er man som kunde i kompetente hænder hos PwC, hvis man overvejer køb eller salg af virksomhed. Han fremhæver særligt de tværfaglige kompetencer og adgangen til PwC’s store internationale Legal-netværk.

”PwC har tæt på 4000 juridiske rådgivere i næsten 100 lande, så vi kan altid række ud efter hjælp, når en opgave går på tværs af landegrænser. Derudover kan kunden få lavet både juridisk, finansiel og skattemæssig due dilligence i én og samme ombæring og behøver ikke gå forskellige steder hen. Det er en kæmpe fordel for kunden, at PwC er en one-stop-shop”.

Succesfuld inddæmning af omfattende ransomware-angreb

Et ransomware-angreb kan have katastrofale konsekvenser for en virksomhed, da det kan resultere i utilgængelige systemer, tab af data og total afbrydelse af den daglige drift. Derfor er det afgørende at handle hurtigt for at minimere skaderne og håndtere databruddet sikkert og effektivt. Med hjælp fra PwC’s Incident Response-team var virksomheden Scanvogn tilbage i drift på bare få dage efter et omfattende angreb.

En tidlig torsdag morgen møder personalet i Scanvogn, der bl.a. fremstiller skurvogne til byggerier, ind til et låst it-system. Alle data var utilgængelige, og det stod hurtigt klart, at der ikke var tale om en fejl, men et ransomware-angreb.

For deres CEO, Anders Hornebo, var cyberangrebet det første i en 25 år lang karriere som erhvervsleder. Så snart det blev tydeligt, at Scanvogns data blev holdt som gidsel, tog han fat i PwC’s Incident Response-team for at få hjælp til at inddæmme truslen og genoptage virksomhedens produktion.

“Da vi kontaktede PwC’s Incident Response-team, igangsatte de hurtigt en pragmatisk tilgang remote, imens de på kort tid sendte konsulenter ud on-site til vores virksomhed, hvilket skabte ro øjeblikkeligt. De hjalp os til at eksekvere de enkelte faser og understøttede os igennem hele processen, indtil vi var tilbage i drift igen.”

Vision for bedre brug af sundhedsdata: PwC hjælper det offentlige Danmark med at få hurtigere og lettere adgang til sundshedsdata til forskning

Lettere og hurtigere adgang til sundhedsdata bidrager til forskning og innovation og kan få afgørende betydning for fremtidig behandling og diagnostik.

Hver gang en borger er i kontakt med sundhedsvæsenet, registreres oplysninger om vedkommendes helbred og behandlingsforløb. De såkaldte sundhedsdata bruges til at udvikle og forbedre vores sundhedsvæsen, og de kan blandt andet hjælpe os med at finde årsager til sygdom og vurdere effekten af behandlinger.

Danmark har nogle af verdens bedste sundhedsdata, men adgangen til dem er besværlig og bureaukratisk. Det skal der nu gøres noget ved. Et ambitiøst projekt med bred forankring i det offentlige Danmark skal sikre en mere enkel og smidig adgang til sundhedsdata til gavn for både patienter og borgere.

Projektet ledes af Sundhedsdatastyrelsen, og PwC har bidraget med analyser og løsningsmodeller.

”Det handler kort fortalt om at få skabt væsentlig bedre og hurtigere adgang til danske sundhedsdata. Man kan sige, at målet er at skabe en one stop shop, hvor eksempelvis forskere eller life science-virksomheder kan få adgang til de her data på tværs af registre i staten og regionerne på en meget mere strømlinet og standardiseret måde,” fortæller Flemming Christiansen, partner i PwC.

Opgavens kompleksitet, fortæller han, stiller store krav til analyserne.

”Det er en opgave, der foregår i krydsfeltet mellem sundhedsfaglige, juridiske, organisatoriske, økonomiske og tekniske aspekter. Vi har gennem de sidste to-tre år opbygget et team, som kan kombinere domænekendskab med viden om den omfattende regulering på området, så vi har været i stand til at lave en analyse 360 grader rundt,” siger Flemming Christiansen og uddyber.

”Det helt særlige ved de løsningsmodeller, vi har udviklet, er, at de samler hidtil opdelte processer og aktører på en fælles platform. Det vil være til stor gavn for både brugere, myndigheder, leverandører og borgere, og løsningerne forventes at blive omdrejningspunktet for den fremtidige adgang til sundhedsdata til forskning”.

Realiseringen af visionen indgår som en del af regeringens Strategi for Life Science 2021 og skal bidrage til, at Danmark bliver internationalt førende i brug af sundhedsdata.

Download rapporten Årsrapport 2022/23 Download
Download rapporten Gennemsigtighedsrapport Download

Transform Tomorrow Today

Se mere om, hvordan vi hjælper virksomheder med at transformere komplekse problemstillinger til morgendagens løsninger og rådgiver om finansielle forhold, cyberrisici, Cloud-teknologi samt ESG - og binde disse afgørende områder sammen.

Læs mere

Følg PwC