I PwC gør vi en forskel for mennesker og miljø

Hos PwC tager vi ansvar og sætter initiativer i gang, som gør en forskel for mennesker og miljø. Vi udnytter desuden vores rolle som videnhus til at skubbe vores omverden i den rigtige retning inden for arbejdet med samfundsansvar. Dette fokus danner – sammen med vores arbejde med god selskabsledelse – rammen for vores arbejde med samfundsansvar og understøtter vores purpose om at skabe tillid i samfundet og løse væsentlige problemstillinger samt vores overordnede strategi for PwC.

PwC Purpose Day

Over 6000 timer har PwC’ere brugt til at understøtte et godt formål

Ung privatøkonomi

369 elever er blevet undervist i økonomiforståelse gennem ‘Ung privatøkonomi’

Vi deler viden

14 events og webinarer om bæredygtighed

Grønt lederskab med ny elkøbsaftale

Et af de væsentligste initiativer inden for miljøområdet i år er, at vi har underskrevet en Power Purchase Agreement med Better Energy, som fra oktober 2023 via en nyetableret solcellepark forventes at levere, hvad der svarer til det samlede strømforbrug for PwC Danmarks kontorer i hele landet.

Den 10-årige aftale betyder, at vi i PwC fremover direkte bidrager med ny grøn strøm, idet vi sikrer, at der tilføres ny grøn strøm til det danske elnet. På denne måde bliver den samlede mængde af grøn strøm i det danske elnet forøget til gavn for samfundet. Solcelleparken bliver etableret på markedsvilkår uden statsstøtte. Tidligere har vi dækket vores elforbrug med grønne certifikater – hvor vi købte en andel af den eksisterende produktion af grøn strøm, som er tilgængeligt i det danske elnet.

Vores globale "near-term"-reduktionsmål er valideret af SBTi

Vi har forpligtet os til at være net zero med 2030-målsætninger på globalt plan. Denne forpligtelse betyder, at vi vil reducere vores CO2-udledninger i overensstemmelse med Parisaftalens målsætning om at begrænse temperaturstigningen til 1,5 grader. I juli 2021 blev vores globale "near-term"-mål om reduktion af vores udledninger uafhængigt valideret af Science Based Targets-initiativet (SBTi), hvilket betyder, at vi lægger videnskaben til grund for vores arbejde med at neutralisere vores klimaaftryk.

Læs mere om vores konkrete målsætninger
162 162

I 2017 var der én SBTi-tilsluttet virksomhed i Danmark. Den 15. maj 2023 var der 162, og tallet stiger fortsat.

Kompensation

I tråd med vores globale "near-term" SBTi-validerede mål om at være net zero har vi forpligtet os til at kompensere for den resterende CO2e udledning, som vi ikke formår at reducere. Vi er bevidste om, at der altid, uanset bestræbelserne på at reducere mest muligt, vil være en CO2e-udledning forbundet med at drive en virksomhed. I 2022/23 har vi kompenseret for vores CO2-udledning med køb af to globale certificerede projekter gennem EcoAct, en partner PwC samarbejder med på globalt niveau. Vi har samlet indkøbt kompensation svarende til 4.582 tCO2e og har dermed en nettoudledning for 2022/23 på 0 tCO2e.

Play

Den enkelte PwC’er tager samfundsansvar

Medarbejdere og partnere har gjort en forskel gennem PwC Purpose Day
En af vores store indsatser i år har været PwC Purpose Day. Her har den enkelte medarbejder og partner fået mulighed for – sammen med sin afdeling – at tage en dag ud af kalenderen og involvere sig i en aktivitet, der understøtter et godt formål.

Vi har indsamlet affald og plast fra naturen

Ca. 1,5 ton affald er blevet indsamlet af PwC’ere i løbet af året. Dette er både foregået langs havet samt i by- og andre naturområder. Udover at fjerne affald fra naturen, har vi også øget vores egen bevidsthed om at tænke endnu mere bæredygtigt fremover, da vi som forbrugere har et stort ansvar for livet i havene samt i naturen.

“Det var en god oplevelse at være med til at fjerne en del af de enorme mængder af affald, som desværre havner i naturen omkring os. Samtidig havde vi en supersjov og hyggelig dag i fællesskabets tegn,” siger Mette Holy, PwC

Måltider til sygdomsramte familier

Vi hjalp med at forberede måltider, skrive opmuntrende hilsner og klargøre leveringsbiler, som kører mad ud til sygdomsramte familier i samarbejde med ‘Det kærlige måltid’.

“Dagen viste sig både fra en utrolig rørende og livsbekræftende side, og jeg er taknemmelig for at have fået lov til at give en hånd hos ‘Det Kærlige Måltid’, der gør noget godt for samfundet. Jeg hjalp med at vaske vægge i køkkenet og skrive hilsner til modtagere af måltiderne - aldrig har jeg nydt så meget at gøre rent”, fortæller Amanda Raffel, PwC.

Julestemning og smil blandt syge børn og unge

Vi besøgte i december Rigshospitalets børneafdeling, hvor vi hjalp med at pynte op til jul og uddele goodiebags for at frembringe smil og skabe julestemning blandt børnene, de unge og deres pårørende.

“Det var fantastisk at se, hvordan julepynten skabte julestemning og glæde blandt børnene og deres familier,” fortæller Nabil Guimar, PwC.

Judo på skoleskemaet blandt unge med særlige behov

Jørgen Sørensen og Claus Hartmann Lund, som begge er partnere i PwC, inviterede elever fra Karise Efterskole til judotræning. Fokus for dagen var det gode fællesskab og at give unge med særlige behov og læringsudfordringer en succesoplevelse.

“Efter en traditionel judohilsen blev eleverne introduceret til judokast, faldteknik samt styrke- og balanceøvelser, som satte dem i stand til at indgå i en tryg kamp. Det blev til fire timers træning, gode snakke samt udfordring af elevernes mod og selvbevidsthed,” fortæller Claus og Jørgen.

Vedligeholdelsesarbejde for gode sager

Haveriven blev fundet frem, da en gruppe PwC'ere hjalp til med at gøre udearealerne flotte og sommerklar hos Herberget Overførstergården, som hjælper hjemløse med alkoholproblemer og psykosociale vanskeligheder.

En anden gruppe PwC’ere var på besøg hos Netværkshuset i Gentofte, som er et aktivitetshus for flygtninge og indvandrere. Her hjalp de bl.a. med maling, optimering af legerum, fjernelse af graffiti og vedligeholdelse af udearealet.

"Vi fik sved på panden og hyggede os med hinanden. Alt var godt ved de timer sammen - det er skønt at gøre noget godt for andre,” fortæller Mia Bertelsen, PwC.

Vi lærte førstehjælp, fik viden om organdonation og donerede blod

Førstehjælp samt organ- og bloddonation kan gøre en forskel for mennesker i nød. Derfor har ca. 100 PwC’ere i forbindelse med Purpose Day opfrisket deres førstehjælpskompetencer, styrket deres viden om organdonation, og flere har doneret blod. Initiativerne har været med til at styrke vores færdigheder og viden om, hvordan vi kan passe bedre på hinanden og andre.

"Jeg lyttede til et meget informativt og inspirerende oplæg fra Helga, som er frivillig i Dansk Center for Organdonation, og som selv modtog et nyt hjerte for 18 år siden. Det er et emne, jeg har haft lidt berøringsangst over for, men Helgas fortælling om sit liv før og efter, hun modtog et nyt hjerte, har givet mig en stor forståelse for, hvor vigtigt det er at tage stilling til, om man vil være organdonor eller ej og snakke med sine pårørende om det,” fortæller Catherine Elizabeth Hjertholm, PwC.

Vi sætter fortsat privatøkonomi på skoleskemaet

Flere end 300 elever i 7. og 8. klasse har gennem PwC Purpose Day fået endags-undervisning af PwC’ere i privatøkonomi. Undervisning som bl.a. gennem aktiv læring og et specialudviklet spil giver eleverne viden om bl.a. budget, statistik, opsparing og personligt lederskab.

Læs mere om initiativet
369 369

elever er undervist i året, der er gået

“Jeg har lært, hvordan jeg bedre kan holde styr på min egen økonomi, hvilket jeg var dårlig til før,”

- Elev på Gammelgaardsskolen i Aarhus

Vi deler viden om bæredygtighed

Vi har delt seneste viden om krav og muligheder inden for bæredygtighed gennem otte gratis webinarer om bl.a. bæredygtighedsrapportering, klimaudfordringer, data og EU’s taksonomi. Vi har desuden holdt seks arrangementer for at sætte fokus på bæredygtighed, herunder CFO’ens Agenda, hvor vi satte fokus på best practice inden for ESG-rapportering. Vi har udgivet otte nye analyser, som understøtter bæredygtighedsagendaen, herunder Kønsdiversitet på bachelor- og kandidatuddannelser på CBS og SBTi som konkurrenceparameter for danske virksomheder.

Få indblik i webinarer, analyser og anden viden om bæredygtighed

Vi er med til at accelerere den grønne omstilling

Vores intention om at bidrage til et mere bæredygtigt samfund har vi understøttet gennem vores fortsatte partnerskab med Børsen Bæredygtig. Sammen har vi bl.a. holdt en stor konference med fokus på bæredygtighed, fremhævet 50 gode virksomhedscases, holdt digitale workshops og masterclasses – alle tiltag, der skal være med til at accelerere den bæredygtige omstilling af virksomheder og samfund.

“Jeg er taknemmelig for at have fået lov til at gøre noget godt for samfundet,” siger Amanda Raffel, om PwC Purpose Day
Download rapporten Årsrapport 2022/23 Download
Download rapporten Gennemsigtighedsrapport Download

ESG-rapport

Vores vision inden for samfundsansvar er at være en ansvarlig virksomhed, som gør en positiv forskel for mennesker og miljø. Læs mere om vores arbejde med samfundsansvar i vores ESG-rapport.

Læs vores ESG-rapport i Årsrapporten

Følg PwC